Welk type paard staat in jouw trailer?

Of je paarden vervoert voor je beroep of gewoon veel onderweg bent naar wedstrijden, de kans is groot dat sommige paardentypes met hun gedrag in de trailer, je bekend in de oren klinken. Sara Walker van Horse&Hound geeft enkele voorbeelden.

Welke?

  1. De tapdanser

In een perfect, vanzelfsprekend stappenplan zet de tapdanser één voet op de klep terwijl een andere voet ernaast wordt gezet. De eigen versie van de ‘hokey cokey’ (“je doet het rechterbeen erin, linker been eruit, in-uit, in-uit, gooi het er maar uit!”) maakt je wanhopig.

  1. Plaaggeest

Hoe zal het vandaag gaan? Soms de trailer in als een professional, andere keren staat de wind verkeerd, heb je niet het goede soort hooi in het net gestopt of ziet de angsthaas een insect op 250 meter afstand. Je komt een paar uur te vroeg óf te laat aan. Elke keer dat je een evenement plant, is de eerste vraag die je moet stellen: voel je de bui al hangen?

  1. Feestbeest

Dit paardje houdt van reizen, van het hooinet, van de gebeurtenissen als het op de bestemming aankomt en houdt van de sfeer. Bekend is dat het de laadklep op stuitert, zó enthousiast dat je bijna tegen de borststang wordt geduwd. Jij wordt dus gedwongen een professionele limbo-dans-beweging te maken. Staat er even een lege trailer open in de wei, dan zal dit type er vliegensvlug in gaan.

  1. Kickbokser

De kickbokser is normaal niet je eigen paard, maar is van een kennis aan wie je met tegenzin hebt beloofd een ​​lift te geven. Gedurende de hele reis is er een disco-achtig beukende beat achter je te horen, terwijl de bokser die rubberen mat echt op de proef stelt. Jouw kennis zegt vrolijk: ‘Oh, ja dat is bekend maar dat stopt meestal vrij snel’ en zet de radio harder. Maar de kickbokser gaat door.

  1. Mijnheer Perfect

Vroeger was dit een plaaggeest of een tapdanser. Na vele, véle weken geduldig werk, loopt het paard rustig naar binnen, staat stil en reist als een professional. Nu ga je elk weekend naar evenementen, zeker wetend dat je voor middernacht weer thuis én volkomen ontspannen bent.

Bron: Horse&Hound

Foto: Digishots

 

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail