Winterharde paarden: bikkels of toch watjes?

Ondanks dat paarden winterharde dieren zijn, zijn ze meestal in deze tijd van het jaar ’s nachts in hun warme, knusse stal. Jouw bikkel is echter tegen slechter weer bestand en kan (bijna) het hele jaar, samen met een paar andere bikkels, best wel buiten blijven? Maar wat denkt hij daar nu écht van?

  1. Begin van de winter: Kijk al die volbloed paardjes ongeduldig bij het hek staan, wachtend tot ze naar binnen kunnen. Watjes! Des te meer gras voor ons en zoveel beter dan de hele nacht opgesloten in een stal.
  2. Brrrrr. Nu is het toch een beetje kouder. Mammie, ik heb meer dekens nodig want ik heb het zo koooouuuuuud. Alsjeblieft, breng me naar binnen? Het is donker… Halloooo, is daar iemand?
  3. Oh, kijk eens naar me, ik ben zo mooi in deze nieuwe deken. Ik denk dat ik daarmee goed kan rollen in die modder. Hoorde ik daar iets scheuren? Oeps… Dat was niet de bedoeling!
  4. Het regent. Snel naar de schuilplaats en ga opzij, laat mij ook naar binnen, alsjeblieft!
  5. Ik zie daar een lichtje, wie komt er naar me toe? En ik ruik eten… en denk ook dat ik een emmer zie. Mijn mens houdt van me (en op dit moment houd ik ook van mijn mens).
  6. Wat is dat witte spul dat uit de lucht komt vallen? Woooowieeee. Maar ehh… Wacht even, dit loopt uit de hand. Waar is het groene, lekkere, gras gebleven? Help! Gaan we allemaal verhongeren?
  7. O.K. er is niets aan de hand want ik zie hooi. Het wordt bewaakt door een groep Welshpony’s maar ik denk dat we er wel bij komen. Laten we er gewoon op onze tenen naar toe sluipen, dan zien ze ons niet aan de andere kant. Neee, ze hebben ons ontdekt. Rennen, ren voor je leven!
  8. Gelukkig, het is ochtend. Onze vrienden komen terug en zien er net zo blij uit als wij! Waarom schreeuwt dat mens nu naar ze? Waarom draaft die ene nog steeds met een touw aan zijn halster? Maakt ook niet uit… nu is het speeltijd! *bok, bok*

Bron: Horse&Hound

Foto: Pixabay