Zeg dit liever niet tegen wedstrijdsecretaris!

Wedstrijden zouden niet door kunnen gaan zonder een wedstrijdsecretaris, maar het kan soms een ondankbare taak zijn. Dus als we na de lockdown weer op pad gaan, zijn hier zes dingen die je beter niet kunt doen/zeggen om jezelf uit de slechte boeken te houden …

  1. ‘Ik weet dat het de avond voor de wedstrijd is en al 21.30 uur, maar ik bel om te vragen of ik mijn tijden nog kan veranderen, alstublieft?’

Je zou op dat tijdstip geen “onbekende” meer moeten bellen en zeker niet voor nog snel een aanpassing van de tijd. Begrijpelijk toch? Het aanpassen heeft meestal ook voor de andere deelnemers gevolgen en bedenk wat je er zelf van zou vinden als dat gebeurt.

  1. Het niet laten weten als je niet aanwezig kunt zijn

Niet komen opdagen bij een wedstrijd zonder dit aan de secretaris te vertellen, is niet attent en ook nog behoorlijk onbeleefd. Ook dit heeft vaak voor andere deelnemers vervelende gevolgen.

  1. ‘Ik weet dat ik zei dat ik morgen zou helpen als vrijwilliger, maar ik ga nu lunchen met mijn vriend, dus ik kan helaas niet helpen’.

Er kunnen zich noodgevallen voordoen, waardoor je misschien niet meer kunt helpen. Het secretariaat om een ​​‘slechte’ reden in de steek laten is echter een beschamende zaak. Verwacht niet dat ze je nog eens voor hulp vragen.

  1. ‘Weet je niet wie ik ben?’

Ongeacht wie je bent, snauwende opmerkingen aan de secretaris op de wedstrijddag brengen je waarschijnlijk niet verder. Het is beter dat je gewoon beleefd blijft. Jij bent net zo belangrijk als alle andere deelnemers.

  1. ‘Kan ik je volgende week betalen?’

Als je het inschrijfgeld niet vóór of op de dag van de wedstrijd kunt betalen, ga dan beter niet. Tenslotte was het moeten voldoen van dit bedrag al lang van tevoren bekend.

  1. Een beetje dankbaarheid wordt gewaardeerd

En vergeet achteraf niet te bedanken. Als je dit nu vanwege coronaregels niet persoonlijk mag/kan doen, wordt een mailtje achteraf waarschijnlijk zeer op prijs gesteld. Dergelijke attente dingen blijven niet onopgemerkt en zullen ook “blijven hangen”.

Bron: H&H/Manegeruiter

Foto: Digishots