Zo gaat Manege Knollegruun om met warm weer

Het is zomer! Dat betekent warm weer, dus ook een verandering in de verzorging van paarden en in de lessen van de ruiters. Randy van Manege Knollegruun vertelt hoe zij omgaan met warm(er) weer. “We verzinnen altijd iets leuks aangepast aan de dag en het weer!”

Manege Knollegruun

Manege Knollegruun is, naast een manege, een pensionstalling en camping in het mooie Schoonloo. Randy vertelt: “We zijn 7 dagen per week open en hebben 55 manegepony’s en -paarden, waarmee we elke dag lessen verzorgen, buitenritten doen, wedstrijden, evenementen en nog veel meer leuke dingen ondernemen! Om daarvan iets te zien, kan je kijken op onze social media kanalen.”

Activiteiten met warm weer

Manege Knollegruun bevindt zich direct aan een enorm bos. “In de zomer doen we meer buitenritten, het bos zorgt voor uren rijplezier. Ook doen we in de lessen rustiger aan en wisselen we veel af met waterspelletjes en zonder zadel rijden. Ook geven we de paarden na de les lekker een douche.”

Lessen

In de zomer zien de lessen er ook anders uit. Randy: “We kunnen in de lessen lekker afwisselen met de bosritten, spelletjes, een keer aan de hand werken, een dagje extra goed poetsen of toiletteren enzovoort. We verzinnen altijd iets leuks aangepast aan de dag en het weer!”

Tips van Manege Knollegruun

Tot slot heeft Randy nog een aantal tips voor ander maneges, met betrekking tot warm weer. “Pas de lessen en eventueel de lestijden aan naar het weer. Ga lekker buitenrijden in plaats van in een binnenbak. Communiceer goed met je klanten. En vergeet vooral niet om veel plezier te maken!”

Volg Manege Knollegruun ook op YouTube!

Foto’s: Manege Knollegruun (privébezit)