Zou wel handig zijn: vertaalhandleiding ‘paard naar mens’

Het is wachten op de dag dat iemand een vertaalhandleiding ‘paard naar mens’ maakt. Welke vragen we dan aan het paard gaan stellen, weten we al precies!

Liefste Paard, vertel me eens…

 1. Wat is er zo eng aan ritselende bladeren? We hebben net twee tractoren gepasseerd, een blaffende hond, een man met grasmaaier en een waslijn met wapperende was. Dit alles zonder enig probleem. En dan ben je bang voor iets waar je op kunt lopen?
 2. Waarom poep je altijd in je wateremmer? Eerlijk gezegd lijkt het met niet echt gezond!
 3. Waarom sprong je over de eerste rode oxer en weigerde de tweede rode oxer, die in alle opzichten hetzelfde was? En die oranje pion stond al de hele ochtend in de hoek van de rijbak, dus waarom besloot je pas na 20 minuten in de les ernaar te kijken?
 4. Is er een mogelijkheid voor de volgende afspraak: ‘jij rolt niet meer in de modder vlak voordat ik wil rijden’?
 5. Toen je de wateremmer omgooide en midden in de puinhoop die ontstond ging liggen, wist je eigenlijk wel dat we de volgende dag een wedstrijd hadden?
 6. Waarom ga je zo graag in een modderplas liggen? Je vindt het zelfs geweldig, maar ik kan jou niet door een plas laten lopen voor welke beloning dan ook?
 7. En terwijl we het hebben over waterplassen, waarvoor denk je precies bang te moeten zijn, het monster van Loch Ness?
 8. Nog even over het onderwerp water. Waarom breng je zonder probleem een tijd liggend door in je eigen urine, maar heb je er bezwaar tegen dat ik het met mooi schoon water afspoel?
 9. Hoe komt het dat je een vlieg op je kunt voelen landen en een hond op twee kilometer afstand hoort blaffen, maar je bent je helemaal niet bewust van mij als je op mijn voet staat?
 10. Is dat gras beter aan de andere kant van het hek? Het is precies hetzelfde als in jouw weide.
 11. Denk je nu écht dat je eten beter smaakt als het op de grond wordt gelegd?
 12. Waarom negeerde je het stevige speeltje van € 50 dat ik voor je had gekocht, en bracht je een blij uur door met het schoppen tegen je voeremmer?
 13. Wacht je eigenlijk expres tot je me de kruiwagen ziet opbergen voordat je besluit een grote, stomende stapel uitwerpselen te produceren?
 14. Je volgt me over het veld als ik poep aan het scheppen ben, met je neus twee centimeter van mijn rug zodat ik elke keer een schok krijg als ik me omdraai? Je wil vervolgens niet naar me toe komen als ik je uit de wei kom halen?

Bron: Horse&Hound

Foto: Pixabay