Anna Kuiper: “Een connemara is braaf en werkwillig”

De connemarapony is een ras uit Ierland. Daar werden ze vroeger als rijpony gebruikt door de jagers. Inmiddels is de connemara een bekend en populair ponyras. Anna Kuiper (14) heeft een connemara als verzorgpony en vertelt over haar ervaringen met dit ras. “Elmy is echt superbraaf; ze doet alles voor je!”

Verzorgpony

Anna verzorgt de 9-jarige connemaramerrie Elmy. “Ik rijd Elmy bij sinds januari 2021. Ze is van één van mijn beste vriendinnen, daarom ben ik haar bijrijdster. Voordat ik Elmy leerde kennen vond ik connemara’s ook al een superleuk ras!”

Superlief

“De leukste eigenschap van Elmy vind ik dat ze superlief is. Ze hinnikt bijvoorbeeld altijd als ik aankom op stal en ze vindt het heel leuk om kusjes te geven (soms in ruil voor een snoepje, haha). Ook is Elmy echt superbraaf; ze doet alles voor je! Ik vind dat ze eigenlijk geen slechte eigenschappen heeft, behalve dat ze best wel lomp kan zijn.”

Veelzijdig

Elmy vindt echt alles leuk om te doen, vertelt Anna. “Haar favoriete dingen om te doen zijn buitenritten, waar ze dan het liefst zo hard mogelijk wil, en springen vindt ze ook geweldig! Tijdens de dressuur vindt ze het lastig om goed te ontspannen, maar daar zijn we goed mee aan het oefenen en dat gaat al stukken beter dan eerst! De eigenaresse gaat ook vaak met Elmy op wedstrijd, wat Elmy heel leuk vindt. Zoals je hoort vindt Elmy eigenlijk alles leuk en kan ze ook alles!”

Aanrader?

Anna raadt anderen zeker aan om een connemara te nemen of te verzorgen. “Ze zijn heel lief, sportief, werkwillig en superknap! En ze komen voor in veel verschillende kleurtjes, wat erg leuk is om te zien. Ook zijn ze echt heel erg braaf, dus kan je er alles mee wat je zou willen! Ik zie eigenlijk geen redenen waarom je geen connemara zou moeten kopen!”

Foto’s: Anna Kuiper (privébezit)