Carrouselteam AHC: “Teambelang en gezelligheid staat voorop”

De Manege & Ruiter Bond organiseert voor het eerst het Online Open Carrousel Kampioenschap. Alle maneges in Nederland konden hieraan meedoen. Het Almeersch Hippisch Centrum doet ook mee aan dit kampioenschap, met maar liefst twee teams. Suzanne van ‘team donderdagavond’: “We gingen iedere week enthousiast aan de slag.”

Enthousiast

Suzanne (32, 4de van links) zit in het carrouselteam van het AHC. “Ik rijd hier al sinds de manege in Almere gevestigd is. Ik rijd op donderdagavond in de manegeles. Onze groep betreft niet echt een carrouselteam. We rijden met elkaar in de les en normaal gesproken rijden we alleen carrousel wanneer het carrouselkampioenschap op de manege georganiseerd wordt. Dan (st)rijden lesgroepen van dezelfde niveaus tegen elkaar. Toen ik las dat er vanuit de Manege & Ruiter Bond een online carrouselkampioenschap voor maneges werd georganiseerd, werd ik meteen enthousiast. Van daaruit heb ik de groep geënthousiasmeerd om mee te doen. Het leuke aan carrousel rijden vind ik dat het teamwork vraagt in plaats van dat je een individuele proef rijdt; goed richten, kijken naar elkaar, aanpassen aan/op elkaar, echt samen zorgen voor een mooi geheel. Daarnaast vind ik het zelf ook erg leuk om de figuren van de proef te verzinnen.”

Oefenen

Het oefenen voor het kampioenschap was erg leuk, vertelt Suzanne. “De weken voorafgaand aan het kampioenschap hebben we de carrouselproef geoefend tijdens de les, onder leiding van onze fanatieke instructrice Esmée. We zijn maar een aantal keer compleet geweest met oefenen, maar dat mocht de pret niet drukken. We gingen iedere week enthousiast aan de slag. Daarnaast was het ook zoeken en uitproberen wat goede combinaties waren. Zowel paard met ruiter, maar ook de paarden naast elkaar.”

Gezelligheid

Wat maakt dit team zo leuk? Suzanne: “We zijn wat mij betreft een gezellige groep meiden bij elkaar. We motiveren elkaar en helpen elkaar, ook buiten de lessen om. Tijdens het oefenen voor de carrousel stelde iedereen zich flexibel op tijdens de zoektocht naar de juiste paardencombinaties en keek naar het teambelang.”

Fleck

Suzanne rijdt tijdens de carrousel met Fleck voorop. “Fleck heet zo, omdat ze een witte vlek onder haar buik heeft. Fleck is een stabiele, fijn te rijden merrie. Ze is leuk voor jong en oud en voor diverse niveaus. Ondanks dat ze vrijwel altijd braaf te rijden is, vond ze de trap in de andere bak (waar de camera opstond voor opname van de proef) de eerste rondjes toch wel een beetje spannend, maar na een paar keer ging ze er rustiger langs. Haar nuchtere en stabiele karakter maakt Fleck voor mij het perfecte carrouselpaard!”

Inmiddels is de uitslag bekend: het team van Suzanne heeft een tweede plaats behaald!

Foto’s: Suzanne/AHC