Fleur Holleman: “Als internationaal springruiter ben ik ambitieus”

Fleur Holleman (19) begon in de dressuursport, maar is inmiddels fanatiek springruiter. Samen met haar moeder begon ze recent Holleman Stables, waar ze zich samen focussen op springpaarden. “Ik moet nog veel leren, maar ben in staat om daar voor de volle 100% voor te gaan!”

Dressuur en springen

Momenteel rijdt Fleur bij de Young Riders. Ze rijdt maar liefst 8 paarden, van jong tot oud. “Ik ben op mijn 4de begonnen met ponyrijden. Ik kreeg een shetlander en ging vanaf dat moment telkens een maatje bij de pony’s omhoog. Mijn moeder komt uit de dressuurwereld, dus ik begon met dressuur, en ging later daarnaast ook springen. Toen ik 10 was reed ik Z dressuur en Z springen. Uiteindelijk moest ik toch de keuze maken en ben ik voor het springen gegaan.”

Team met het paard

“Wat ik zo leuk vind aan de paardensport is dat je echt een team vormt met je paard. Je bent samen een combinatie en moet altijd samen presteren, ook al spreek je niet dezelfde taal. Een band krijgen met een paard en samen goeie resultaten behalen is het mooiste wat er is!” Fleur rijdt ook veel internationale wedstrijden, door heel Europa. “Internationaal rijden is natuurlijk heel erg leuk, je ontmoet mensen vanuit heel Europa en leert heel veel nieuwe mensen kennen. Ook zijn de wedstrijden altijd heel erg gezellig en ken je bijna altijd wel iemand. Wat ik persoonlijk heel erg merkte toen ik internationaal ging rijden, is dat ik de afgunst van anderen wat meer merkte. Het is en blijft natuurlijk topsport, dus dat hoort er helaas soms wel bij.”

Ponytijd

Inmiddels rijdt Fleur bij de paarden, maar haar mooiste herinnering brengt haar terug naar haar tijd bij de pony’s. “Ik werd in 2019 10de op de Europese Kampioenschappen in Strzegom (Polen) en won dat jaar ook de grote prijs in Gorla Minore (Italië). Ook liep mijn pony Bora Bora destijds heel erg veel nulrondes in de Nations Cups.”

Ambities

Fleur is een ambitieuze ruiter en weet goed wat ze wil bereiken. “Mijn ambities voor de toekomst zijn groot. Ik heb onlangs samen met mijn moeder Holleman Stables B.V. opgericht en we willen ons samen gaan focussen op springpaarden. Ik zou het echt heel erg gaaf vinden om ooit op de Olympische Spelen te rijden. Ik heb nog veel te leren, maar ben in staat om daar voor de volle 100% voor te gaan. Voor nu wil ik binnen 2 jaar graag bij de Young Riders hogerop komen.”

Foto’s: Fleur Holleman (privébezit)