Isa Trip: “In de paardensport moet het vertrouwen van 2 kanten komen”

Zo’n 7 maanden geleden kreeg Isa Trip (16) een ongeluk, waarbij ze blijvende knieschade opliep. Inmiddels is ze aan het herstellen en hoopt deze jonge amazone om sterker terug te komen. “Ik probeer te genieten van de dingen die ik op dit moment wel kan doen.”

Springpaarden

Isa begon al vroeg met paardrijden. “Toen ik 2 jaar oud was kreeg ik een shetlander van mijn moeder waar ik op heb leren rijden. We deden veel ouder-kind wedstrijden en zo ben ik eigenlijk een beetje de sport in gegaan. Ik heb een hele leuke ponytijd gehad en ben overgegaan naar paarden toen ik 14 jaar oud was.” Isa heeft op dit moment 2 eigen paarden: Cenrose Deen’s en AC/DC SR Z. “Cenrose was mijn eerste paard na de pony’s en daar heb ik superveel van geleerd, we begonnen op een hoogte van 90 cm en springen inmiddels 1.35m internationaal en bij de junioren. Ook heb ik nog Finn, een paard die ik voor de eigenaren mag rijden.”

Internationale wedstrijden

“Het leuke aan de paardensport is dat je het echt samen moet doen. Het vertrouwen moet van 2 kanten komen, alleen dan kan het allemaal lukken.” Isa is regelmatig te vinden op (inter)nationale springwedstrijden. “De internationale wedstrijden zijn natuurlijk superleuk en gezellig. Je leert veel nieuwe mensen kennen en het is altijd een groot feest. Het is hard werken en heel vermoeiend, maar als je dan aan het einde een goede week met mooie resultaten hebt gehad is dat het allemaal waard!”

Ervaring opdoen

Voor Isa is iedere wedstrijd weer een mooie kans om ervaring op te doen, van iedere wedstrijd leert ze weer wat. “Onlangs heb ik de kans gekregen om mee te draaien in het team van My Relander (een voor Estland uitkomende amazone), waar ik veel ervaring op kan doen en veel van mag leren. Afgelopen weken zijn we 2 weken in Litouwen voor de FEI World Cup geweest, met hele mooie resultaten!”

Ongeluk

Voor nu heeft Isa geen vaste doelen in de paardensport. “7 maanden geleden heb ik een ongeluk gehad en daarbij blijvende knieschade op gelopen.” Toch blijft ze positief. “Ik hoop daarvan zo goed mogelijk te herstellen en sterker terug te komen. Ik probeer te genieten van alle dingen die ik wel kan doen op het moment en probeer er het beste van te maken!”

Foto’s: sanimage.nl

Tekst: Lydia Hagen voor Manegeruiter