Lotte Somers: “Mijn Duitse rijpony heeft veel talent voor de dressuursport”

De Duitse rijpony is een stamboek met daarin pony’s die geschikt zijn voor de sport. Deze pony’s moeten aan hoge eisen voldoen, maar hoeven niet perse een bepaald ras te hebben. Lotte Somers (29) heeft een Duitse rijpony, die door verschillende amazones is uitgebracht in de dressuursport. “Hij heeft fantastische gangen en voelt echt als een groot paard tijdens het rijden.”

Golden Boy

Lotte rijdt paard sinds haar vierde. Momenteel heeft ze 3 paarden. Nespresso en Skydancer B, beide KWPN hengsten, en Pronk Stables Golden Boy, een Duitse rijpony. “Golden Boy is een 11-jarige hengst van Golden Rock. Hij is als 6-jarige net zadelmak bij mij op stal gekomen. Ik heb hem daarna verder opgeleid en heb hem door een aantal verschillende amazones laten uitbrengen op wedstrijden. Hij is drie keer Brabants kampioen geworden en een keer Nederlands kampioen, brons in het M1 en 4e in het Z2 op het NK. Sinds oktober wordt Golden Boy geleaset door een Duitse amazone en loopt hij in Duitsland nu ook succesvol zijn wedstrijden.”

Talentvol

Lotte zou Golden Boy in de eerste instantie alleen even rijden, maar ze besloot hem zelf te kopen. “Golden Boy kwam in eerste instantie bij mij op stal door zijn toenmalige eigenaar, Lars van Pronk Stables, om even door te rijden en daarna te verkopen. Ik vond hem echter zo leuk en talentvol dat ik heb besloten hem zelf te kopen. Het allerleukste aan Golden Boy zijn zijn fantastische gangen, hij voelt echt als een groot paard als je hem rijdt. Daarnaast heeft hij ook veel talent voor alle oefeningen. In de omgang is hij heel erg grappig. Hij ziet er heel stoer uit, maar aan de hand is het echt een held op sokken.”

Dressuursport

De amazone die Golden Boy momenteel leaset focust zich vooral op de dressuursport en rijdt veel wedstrijden. “Af en toe neemt zijn amazone hem ook mee het bos in of maakt een sprongetje met hem voor de afwisseling.” Lotte heeft voor de toekomst ook nog plannen met Golden Boy. “Het lijkt me ook leuk om in de toekomst nog met hem te dekken, zodat we hopelijk net zo’n leuke en talentvolle nakomelingen van hem krijgen.”

Aanrader

Lotte raadt anderen ook zeker aan om een Duitse rijpony te nemen, vooral wanneer je op zoekt bent naar een goede dressuurpony. “De meeste Duitse rijpony’s lijken veel talent te hebben voor de dressuursport en een fijn karakter te hebben!”

Foto’s: DA fotografie / Foto4U