Merel Postma: “Mijn New Forest kan ik helemaal vertrouwen”

De New Forest is een ponyras uit Engeland, die ook veel gezien wordt in Nederland. Dit ras is sterk en werkt graag met mensen, waardoor het ook een geschikte kinderpony is. Merel Postma (15) heeft zelf een New Forest en vertelt over haar ervaringen met dit ras. “Ze is heel allround en kan echt alles!”

Jane

Een jaar geleden kreeg Merel een prachtige New Forest E-pony. “Het is een zwarte merrie en heet Jane. Officieel heet ze Young Winsome’s Winda, maar dat is een beetje lang. Ze heeft ook een wit kolletje in de vorm van een hartje! Ze is geboren in 2011, dus dit jaar wordt ze 11. Ze heeft vooral veel dressuur in haar bloed, maar kan ook heel leuk springen!”

Aankoop

“In maart 2021 kwamen wij Jane tegen op Sporthorses en waren we meteen verliefd! We maakten contact en toen we terugkwamen van vakantie zijn we gaan kijken en een week later werd ze goedgekeurd en namen we haar mee. Ik heb niet gekozen voor Jane omdat het een New Forest pony was, maar mijn lievelingspony vroeger was wel altijd al een New Forest pony, en die van mijn moeder ook. Dus dat maakte het wel extra leuk.”

Eigenschappen

“Jane heeft superveel leuke eigenschappen: ze is super lief, niet alleen naar ons maar ook naar andere paarden, zowel groot als klein. Ze houdt mega erg van knuffelen en je voelt je heel erg op je gemak bij haar, zelfs mensen die normaal heel bang zijn voor paarden. Ook is ze heel allround; ze kan echt alles! Springen, crossen, dressuur, lekker buitenrijden en met neckrope rijden. De belangrijkste eigenschap is dat ze heel betrouwbaar is, ze brengt je altijd thuis. Ik kan in het donker weggaan en Jane zal mij altijd thuisbrengen; een heel vertrouwelijk gevoel! Veel slechte eigenschappen heeft ze eigenlijk niet. Ze is soms een beetje lomp, maar zal het nooit met opzet doen.”

Aanrader

Merel doet allerlei verschillende dingen met Jane. “Ze is heel allround zoals ik al zei, en we rijden nu L1 dressuur en B springen en ik wil haar ook gaan uitbrengen in het crossen!” Merel raadt anderen dan ook zeker een New Forest aan. “Het karakter is echt heel chill, nergens bang voor, niet echt heel dramatisch en echt superlief. Als je ze eenmaal voor je gewonnen hebt, heb je een vriend voor het leven!”

Foto’s: Merel Postma (privébezit)