Renske van Middendorp: “Ik hoop Europees kampioen te worden”

Renske van Middendorp (13) heeft al veel successen geboekt in de springsport. Zo werd ze dit jaar 2de op het NK pony’s en 3de op het NK Children. Een paar weken geleden werd ze ook eerste in de landenwedstrijd bij de Children. “Paardrijden vind ik mijn hele leven al het leukste wat er is.”

Paarden en pony’s

Momenteel rijdt Renske wedstrijden met zowel paarden, als pony’s. “Ik heb momenteel de pony’s Tiego, Bizness des Aupines en Jolly. Daarnaast heb ik nog een paard: Dos Lunas Galaxie.” Met dit paard zit ze in het Children team. “Paardrijden vind ik vanaf kinds af aan al het leukste wat er is en dat is nooit veranderd.”

Combineren met school

Renske zit momenteel in de 2de klas op de middelbare school en moet de paardensport dus combineren met school. “Ik probeer zo veel mogelijk huiswerk onder de lessen te maken. Ook het leren voor toetsen doe ik veel op school. Dan kan ik uit school gelijk gaan rijden. Als ik op internationale wedstrijden ga, moet ik dat op tijd doorgeven. Dan wordt er in mijn rooster gezet dat ik aan het sporten ben.”

Children team

Renske zit in het Children team en mag dus met dit team meerijden tijdens de landenwedstrijden. Ze vertelt: “Met mijn paard Dos Lunas Galaxie ging ik naar het NK in Deurne, daar heb ik haar in de Children klasse gereden. Dat verliep super; we haalden uiteindelijk een derde plaats! Ook heb ik haar mee naar Oostenrijk genomen, daar won ze de Grote Prijs. Zo ben ik eigenlijk in het team gekomen.”

Prestaties

Renske heeft al veel overwinningen op haar naam staan. Zo won ze in de Grote Prijs met Dos Lunas Galaxie, werd ze 2de op het NK pony’s en 3de op het NK Children en pakte ze een zilveren medaille op het EK pony’s met het team. “Dit seizoen staat er nog een groot concours in Hagen (Duitsland) op de planning en hopelijk daarna het EK. Ik hoop Europees kampioen te worden en natuurlijk nog veel prijzen te winnen!”

Foto’s: Renske van Middendorp (privébezit)