9 dingen die iedere ruiter zegt tegen zijn paard

Als ruiter heb je misschien wel de meeste gesprekken met je paard. Zowel tijdens het rijden als op de grond vertel je hele verhalen tegen je paard. Welke van deze 9 uitspraken heb jij wel eens gedaan tegen je paard?

“Ik hou van jou”

Vier woorden, elf letters. Tegen de mensen om ons heen zeggen we het misschien niet vaak genoeg, maar tegen ons paard zeggen we het meerdere keren op een dag. Ze zijn gewoon zo lief en dat moeten ze weten.

“Ik haat (naam persoon)”

Wie heeft therapie nodig als je een rustig landweggetje hebt en je paard om je hart te luchten? We hebben allemaal een behoorlijk deel van de tijd doorgebracht met huilen in die zachte manen. We hebben allemaal in de hoek van een stal gezeten terwijl een neusje zachtjes over je wang strijkt. Vertrouw ons, paarden zijn de oplossing voor een gebroken hart.

“Mijn kleine (gek koosnaampje)”

Iedereen heeft wel een raar koosnaampje voor zijn paard, die anderen niet begrijpen. Maar jij noemt je paard altijd zo en vindt die naam helemaal niet meer gek.

“Jij kleine (scheldwoord)”

Paardenmensen staan ​​bekend om hun kleurrijke taal en als je paard op je zenuwen werkt, is het verrassend hoe creatief we kunnen zijn met onze vloeken. Probeer deze krachttermen niet te gebruiken in het bijzijn van je kinderen of oma, hoewel ze ze waarschijnlijk al eerder hebben gehoord…

Motiverende quotes

Ze lijken voor de meeste atleten te werken, dus waarom zou je paard niet positief reageren op een paar goedkope clichés over hoe winnaars nooit opgeven en opgevers nooit winnen? Het kan zeker geen kwaad.

Het springparcours of de dressuurproef

Als je het maar vaak genoeg hardop zegt, ga je het vanzelf onthouden. En met een beetje geluk onthoudt je paard het ook.

Gevraagd om levensadvies

Paarden zijn de beste luisteraars en soms helpt het om gewoon alles eruit te gooien. Bovendien kunnen ze niet terugpraten of je ondervragen als je daadwerkelijk een domme beslissing maakt.

Vragen die ze niet kunnen beantwoorden

Denk aan vragen zoals: Wat wil je doen vandaag? Heb je er zin in? Heb je lekker geslapen?

De voorkeuren van je paard

Dit is zijn favoriete snack/kriebelplekje/oefening. Hij houdt echt niet van plastic tassen/voorop rijden/groene wateremmers. Het is grappig hoe we de voorkeuren van onze paarden kunnen verwoorden zonder dat ze een enkel woord tegen ons zeggen…

Bron: Horse & Hound

Foto’s: Cathelijne van de Weerdhof / Remco Veurink