Nieuw ruiter- en mennetwerk Noord-Limburg

De eerste paal voor het nieuwe ruiter- en mennetwerk in Noord-Limburg staat in de grond. Voor ruiters en menners onder ons biedt de regio Noord- en Midden-Limburg een geweldig groot aanbod aan routes. De gemeenten hebben hebben op dit moment een netwerk van maar liefst 800 kilometer aan ruiter- en menroutes.

In Bergen zijn twee routes in het natuurgebied de Maasduinen. In Gennep zijn ook twee ruiterroutes.

Eerste bewegwijzeringspaal

Begin deze maand is Dolmans Monsdal, onderdeel van Dolmans Landscaping Group, gestart met de aanleg van een nieuwe route, die zich uitstrekt over zeven gemeentes en ongeveer 650 km lang is. In gemeente Horst aan de Maas werd samen met vrijwilligers de eerste bewegwijzeringspaal geplaatst. De komende maanden wordt verdergegaan met de aanleg in de gemeentes Peel en Maas, Venlo, Venray, Bergen, Gennep en Mook en Middelaar.

Een ruiterroutenetwerk is een netwerk van bewegwijzerde paden op basis van knooppunten. Ieder knooppunt heeft een nummer. Door deze knooppuntnummers te volgen, bepaal je zelf de route en de afstand van je rit. Het is een aanrader voor de paardenliefhebber die van de natuur houdt. Een fijne, ontspannen buitenrit begint bij een goed en veilig onderhouden routenetwerk.

Bron: Dolmans Landscaping Group

Foto: M.Rongen-Bosch