5 prioriteiten die elke ruiter heeft

Het bezitten van een paard is een grote financiële verplichting en je uitgaven zullen zorgvuldig moeten worden gepland. Terwijl anderen genieten van avondjes uit en lekkere diners, moeten paardenmensen op hun uitgaven letten en sparen om hun paardendromen uit te laten komen.

Eten

Ruiters hebben brandstof nodig om de lange dagen op stal door te komen, en daarnaast nog alle andere dingen te doen. Maar je zult ze waarschijnlijk niet vinden in de duurste restaurants. Ruiters zijn hoogstwaarschijnlijk slimme shoppers, die kiezen voor producten die lang meegaan, maar ook voor diepvriesproducten of blikvoedsel. In tegenstelling tot de ruiter, heeft het paard wel een zorgvuldig geselecteerd dieet, samengesteld door een voedingsdeskundige. En laten we niet beginnen over de prijs van hooi.

Make-up

Nog zoiets: make-up. Misschien kan je de laatste keer dat je make-up droeg niet eens meer herinneren. Of de laatste keer dat je naar de kapper bent geweest of je nagels hebt geknipt. Je paard daarentegen krijgt iedere week wel weer een nieuwe borstel of glansspray, wordt voor iedere wedstrijd netjes geknipt en krijgt regelmatig een pedicure van de hoefsmid.

Woonproducten

Topkwaliteit rubberen matten, een pallet stofvrij schaafsel, een elektrische waterdrinker en een overvloed aan bijpassende hooinetten zijn absolute essentials voor de paardenstal. Maar een dekbedset voor 20 euro is voor een ruiter overbodig.

Vakanties

Een ruiter spendeert zijn zomer liever op wedstrijden, dan op een ver eiland. Geen luxe hotelkamers, maar gewoon een krakende vrachtwagen met een veel te klein bed. En als er dan al een vakantie wordt gepland, moet het paard wel mee kunnen.

Cadeaus

Wat wil je voor kerst? Een nieuw vliegendeken en bijpassende bandages. Wat dacht je van de volgende verjaardag? Een nieuw springzadel. Hoe zit het met Valentijnsdag? Absoluut een nieuwe frontriem voor het hoofdstel. Koop iets voor ons in een ruitersportwinkel en we zullen tevreden zijn.

Bron: Horse and Hound

Foto: Pixabay