5 soorten ‘paardenouders’

Voor elke jonge ruiter die je op de manege ziet, staat er waarschijnlijk een trotse ouder aan de zijkant van de bak te kijken. Maar welke van deze paardenouders heb of ben jij?

De hardwerkende ouder

Dit is misschien wel de meest gestresste persoon op de manege, maar ze hebben zeker de kunst van multitasken onder de knie. Ze nemen meerdere rollen in één keer op zich, variërend van chauffeur, groom, trainer, chef-kok en zelfs pony-houder als dat nodig is. Ze hebben verschillende offers gebracht – zoals een carrière of een relatie – om bij jouw lessen of wedstrijden te kunnen zijn. Deze hardewerkende ouder past 26 uur aan banen in slechts 24 uur, en doet waarschijnlijk alles met een zo krap mogelijk budget. Deze persoon wordt ook wel Wonder Woman/Super Man genoemd.

De niet-paardenouder

Deze persoon probeert een ondersteunende ouder te zijn, ondanks het feit dat hij stiekem wenst dat zijn kind een veiligere en minder dure sport had uitgekozen, zoals voetbal. Kan op een kilometer afstand worden gezien vanwege niet-paardenkleding en ongepast schoeisel (slippers en paarden zijn geen goede combinatie, ter informatie). Zullen ofwel in beslag worden genomen door hun smartphone of wezenloos in de ruimte staren zodra de batterij leeg is. Ze begrijpen niets van alle instructies van de instructeur en vinden alle pony’s er precies hetzelfde uitzien.

De social media ouder

Deze ouder heeft grootse plannen voor hun ontluikende jonge ruiter. Hun kind heeft meerdere sociale media-accounts die worden beheerd door hun ‘momager’, die begrijpt dat een sterke online aanwezigheid in combinatie met een maximaal Facebook-bereik net zo belangrijk is als die rozetten. Hun kind heeft meer sponsors dan sommige profs en elk onderdeel van hun paardenleven wordt geblogd, gevlogd en gehashtagd.

De ervaren ouder

Het leven van deze ouder draait al jaren om paarden en wedstrijden. De kinderen zijn uit hetzelfde hout gesneden. Deze ouder heeft alles gewonnen wat er te winnen valt en hun kind – die al een betere ruiter is dan de meeste volwassenen – is ook voorbestemd voor de top. Deze ouder lijkt van een afstandje heel cool, maar heeft grote verwachtingen van hun kind.

De opdringerige ouder

Hun kind heeft de afgelopen drie jaar gevraagd om te stoppen met rijden, zodat ze kunnen dansen. Maar dit is geen optie aangezien de pony bijna net zoveel kost als hun huis. Deze ouder had zelf grote ambities in de paardensport, maar omdat ze niet echt goed kunnen rijden, wordt deze droom waargemaakt via de carrière van hun kind. Er zijn niet veel weekenden vrij voor dit gezin en ze zullen niet stoppen voordat ze alle rozetten aan de muur hebben.

Bron: Horse & Hound