5 type ruiters op social media

Social media is niet meer weg te denken uit ons leven. Ook veel (bekende) ruiters zitten op apps zoals Instagram en TikTok. Sommige ruiters posten alleen de momenten dat hun paard er tiptop uitziet, het liefst inclusief rozet. Andere ruiters laten ook hun struggles zien of vragen anderen om advies. Welke type ruiter op social media ben jij?

De ruiter die ALLES post

Sinds deze ruiter een eigen paard heeft, houdt hij zijn volgers op de hoogte met alle vorderingen. En niet alleen de maandelijkse vooruitgang, maar de dagelijks (en soms uurlijkse) vooruitgang. We hebben het gevoel dat we beter op de hoogte zijn van de schema’s van dit paard, dat die van onszelf. Iedere prestatie wordt gedeeld, met een lange tekst over waarom dit paard zo geweldig is en waardoor hij zijn leven heeft veranderd. Als we 24 uur lang niets zien verschijnen op social media, beginnen we ons bijna zorgen te maken.

De negatieve ruiter

Een post van deze persoon begint vaak met iets als: ‘Ik ben geen expert, maar…’ of ‘Ik ben niet iemand die vaak zoiets zegt, maar…’. Naar hun mening gebruiken ze social media om de paardenwereld een betere plek te maken. Ze gebruiken social media alleen om hun mening te geven over serieuze kwesties. Of het nu gaat om de vreselijke jurering op een recente wedstrijd (waar ze gek genoeg laatste was), de prijs van hooi of de voordelen van bitloos rijden, deze persoon denkt overal verstand van te hebben en is niet bang om haar mening te geven. Maar kijk uit: als je de discussie aangaat in de reacties, is de kans groot dat je de grond in wordt getrapt.

De ruiter die zijn paard steeds te koop zet

De eerste keer dat ze een verkoopadvertentie plaatste, waren de reacties vol met sympathieke en bezorgde opmerkingen. ‘Waarom verkoop je hem?’, waarop het antwoord is ‘Ik stuur een persoonlijke bericht!’. Vijftien verkoopberichten later en niemand heeft er meer interesse in. Hoewel ze zegt dat ze het deze keer echt meent, geloofd niemand haar meer en vragen sommigen zelfs waarom hij nog steeds niet is verkocht? Niemand is zo besluiteloos als deze eigenaar. Ze post daarnaast vaak foto’s met vage captions zoals ‘Waarom is beslissingen maken over paarden zo moeilijk?’, gevolgd door gebroken hartjes.

De ruiter die altijd om advies vraagt

Advies nodig over de gezondheid van je paard? Bel de dierenarts. Advies nodig over de training van je paard? Bel een instructeur. Simpel, toch? Niet voor deze persoon. Deze ruiter vraagt namelijk voor ieder probleempje advies aan zijn volgers. Er is geen probleem wat volgens deze persoon niet kan worden opgelost via Facebook of Instagram.

De ruiter op wie we allemaal een beetje jaloers zijn

Heb je een slechte dag? Deze ruiter maakt jouw dag nog slechter, want hij heeft weer een nieuw paard of weer een rubriek gewonnen. We houden er stiekem van om het account van deze persoon te stalken en te scrollen door alle perfecte foto’s. Ook al ben je enorm jaloers, je neemt toch altijd even de tijd om een hartje te reageren onder de foto’s van deze ruiter.

Bron: Horse & Hound

Foto’s: Tessa Bezemer / Sanne Wiering