6 excuses die alleen ruiters gebruiken

Er zijn een paar klassieke excuses waar alleen een ruiter mee weg kan komen. Heb je ooit een van deze zes excuses gebruikt – die alleen logisch zijn als ze uit de mond van een ruiter komen – wanneer je ergens onder uit wilde komen?

“Ik zit onder de poep/modder/hooi”

Uit de context zal dit als een heel vreemd excuus klinken, maar ruiters zijn maar al te bekend met de enorme hoeveelheid vuil en modder die zich op je kleren en onder je nagels verzamelen na een uitmestsessie. Paardenmensen kunnen niet zomaar de stal verlaten en meteen naar de brunch gaan – ze moeten naar huis gaan en de eau de horse verwijderen voordat ze eropuit gaan. Je vrienden zullen misschien geïrriteerd zijn dat je een beetje laat bent, maar op de lange termijn zullen ze dankbaar zijn dat je niet bent gegaan in je rijbroek en met een laagje paardenpoep op je T-shirt.

“Ik heb morgen een wedstrijd”

Terwijl jouw niet-paardenvrienden hun eigen hobby’s hebben, zullen de meesten van hen dit voor de lol doen. In tegenstelling tot jij, die voor de overwinning gaat en de meeste weekenden doorbrengt met galopperen op een veld voor een lintje. Ze vinden het fascinerend dat je daadwerkelijk aan wedstrijden meedoet en lijken te denken dat dit betekent dat je op weg bent naar de volgende Olympische Spelen. Vertel ze alleen niet dat je de enige in jouw klasse was als ze vragen hoe de wedstrijd ging.

“Mijn paard heeft water/voer nodig”

Niemand kan je paard de basisbehoefte aan voedsel en water ontzeggen, zelfs als je stiekem weet dat hij alleen maar een wortel en een knuffel wil. Maar je zult hem gehoorzamen omdat hij ongelooflijk verwend is.

“Ik ben er gisteren afgevallen”

Voor je vrienden klinkt de gedachte om in volle galop van je paard te vallen angstaanjagend, dus ze zullen zeker begrijpen waarom je deze avond niet komt. Misschien is het beter om niet te vertellen dat je niet echt van je paard bent gevallen, maar dat je over het opstapkrukje bent gestruikeld toen je wilde opstappen.

“Ik moet geld sparen want hij heeft nieuwe schoenen nodig”

Mensen weten dat paarden duur zijn, hoewel ze misschien achter hun hoofd krabben als je zegt dat een paard schoenen draagt.

“Ik moet uitmesten, alweer”

In de ogen van je vrienden en familie lijkt het alsof je niks anders doet dan uitmesten. En nu je erover nadenkt; je doet inderdaad niks anders!

Bron: Horse & Hound

Foto: Unsplash