6 herkenbare dingen voor eigenaren van bonte paarden

Heb of verzorg jij een bont paard? Dan herken je vast en zeker een van deze zes situaties.

Poetsen is een fulltime baan

Je paard lijkt vlekken te krijgen op de meest onmogelijke plekken en ieder wit gedeelte van zijn lichaam is bedekt met modder. Je wil je paard wel lekker paard laten zien, dus je bent gedwongen om hem steeds te blijven wassen en poetsen. Het enige positieve is dat je je in een betere positie bevindt dan mensen met een schimmel.

Je paard heeft meer dekens dan een ruitersportzaak

Als je met je bonte paard op wedstrijd gaat, heeft hij een uitgebreide garderobe nodig. Alle denkbare soorten dekens moeten mee, om nog maar te zwijgen over bandages en staartbeschermers. Tijdens het wedstrijdseizoen wordt je wasmachine zwaar op de proef gesteld.

Koudbloeden lijken soms meer op varkens

Als je een koudbloed hebt, is het soms moeilijk om hem niet op een varken te laten lijken. Daarom moet je moeilijke keuzes maken: moet ik zijn manen maar gewoon laten doorgroeien of alles er af knippen? Moet ik zijn benen scheren of is dat zonde van zijn sokken? Want als het weg is, is het weg.

Je paard wordt onderschat op wedstrijden

Dat hij vlekken heeft, betekent niet dat hij minder goed kan springen of niet elegant kan lopen. Eigenaren van bonte paarden worden flink onderschat tijdens wedstrijden. Laat ze maar praten, jij bewijst wel het tegendeel.

Je weet soms het verschil tussen zijn vacht of een vlek niet meer

Eerst werd je gestrest van al die vieze vlekken, maar gaandeweg ben je ze gaan accepteren. Maar een vieze vlek op een wedstrijd accepteer je niet, dus heb je alle soorten shampoo al geprobeerd. Soms laat je een vieze vlek zo lang zitten, dat het bijna onderdeel van zijn vacht is geworden.

Je hebt een obsessie met bonte paarden

Als je eenmaal een bonte beauty in je leven hebt, wil je daarna nooit meer wat anders. Effen kleuren vind je inmiddels maar saai. De vlekken maken jouw paard juist uniek!

Bron: Horse & Hound 

Foto’s: Unsplash