6 herkenbare dingen voor ruiters die niet uit een ‘paardenfamilie’ komen

Als je een ruiter bent die niet is opgegroeid met paarden en niet uit een echte paardenfamilie komt, komen deze 6 situaties jou waarschijnlijk heel bekend voor.

Je moest je ouders smeken om paardrijlessen

Je ouders wilden dat je een goedkopere – en minder gevaarlijke – sport zou gaan beoefenen. Maar jij hield voet bij stuk en bleef zeuren om paardrijlessen bij de lokale manege, totdat ze toegaven. Op dezelfde manier had je moeite om je intense teleurstelling te verbergen als er geen ponyvormig cadeautje onder de boom lag met kerst…

Je familie begrijpt nog steeds niet echt wat je met je paard doet

Je niet-paardenouders vragen zich nog steeds af waarom je niet elke keer als je met je paard op wedstrijd gaat thuiskomt met een rode rozet en een grote pot prijzengeld. En dat terwijl je grootouders denken dat je kans maakt om deel te nemen aan de volgende Olympische Spelen. Iedereen is verbijsterd dat je je ochtenden, avonden en weekenden op het erf met je paard doorbrengt. En vraagt zich af waarom je al je zuurverdiende geld aan je paard uitgeeft, terwijl je bezuinigd op je eigen spullen.

Jouw planning voor de feestdagen ziet er heel anders uit dan die van andere gezinsleden

De twee weken vakantie je broers, zussen of ouders zullen heel anders zijn dan die van jou. Ze kunnen misschien wel langskomen om kerst te vieren bij jou thuis, maar jij moet ondertussen ook gewoon de dagelijkse routine van paarden verzorgen aanhouden. En daarnaast wil je, nu je eindelijk tijd hebt, een lange buitenrit gaan maken met jouw stalmaatjes. Veel leuker dan al die verplichte familiebezoekjes!

Elke gezinsvakantie of -feest moet buiten het wedstrijdseizoen worden gepland

Toen je de bruiloft van je neef niet kon bijwonen omdat je een belangrijk kampioenschap had, wist je niet-paardenfamilie niet dat je zo serieus bezig was met je paarden. En ze hielden geen rekening met jouw zorgvuldig geplande agenda, waarin alles ver van tevoren aangegeven moet worden, wil je erbij zijn. Om onvermijdelijke afwezigheid te voorkomen, weet je nu dat je in het nieuwe jaar een lijst moet sturen met belangrijke datums die koste wat kost moeten worden vermeden. Je hebt je prioriteiten op een rij en je gezin moet daar rekening mee houden.

Je wordt nooit gevraagd voor een lift of om een feestje te hosten

De meeste ruiters schamen zich niet voor het feit dat zij hun auto gebruiken als vervoersmiddel voor hooi, voer en allerlei andere spullen. Daarnaast is jouw huis eigenlijk een tweede zadelkamer. Daarom word je niet gevraagd om verjaardagsfeestjes te organiseren of om iemand een lift te geven. Het is wel grappig hoe je altijd wordt gevraagd om de auto indien nodig op een krappe parkeerplaats te zetten. Dankzij de vaardigheden die je hebt opgedaan door jarenlang met grote paardentrailers in onmogelijk nauwe plekken te navigeren.

Je ouders beseffen eindelijk dat je paardenobsessie niet zomaar een fase is

Ze hoopten nog dat je uit je paardenfase zou groeien, net zoals je uit jouw My Little Pony slaapkamerthema groeide. Toen je echter elk paar rijlaarzen en rijbroeken ontgroeide en nieuwe nodig had, raakte je alleen maar meer en meer geobsedeerd door het idee om ooit je eigen paard te bezitten. Nu zijn je ouders eindelijk gaan beseffen dat je voor altijd een ruiter zult blijven.

Foto: Pixabay