6 zomerse problemen waarmee ruiters worden geconfronteerd

Het leven van een ruiter is niet altijd makkelijk. Denk aan de ijskoude winterdagen, vooral wanneer je geen binnenbak hebt. Maar daar maken we ons op dit moment geen zorgen over. Want ook in de zomer zijn er genoeg problemen.

Witte handen, bruine armen

Dankzij het volgen van wijs advies om altijd handschoenen te dragen tijdens het rijden/omgaan met paarden – en niet te zorgen voor de andere problemen zoals zweterige handen en pijnlijke blaren – zijn ruiters gezegend met enkele interessante bruine lijnen. De meest bijzondere ligt rond de polsen, met handen die zo bleek zijn in vergelijking met je onderarmen dat ze bijna licht geven.

Witte benen (ondanks ongelooflijke bruine armen)

We zien een patroon. De benen van de ruiter, die nooit uit hun rijbroek komen, kunnen zo bleek zijn ten opzichte van de bijbehorende armen dat ze in feite zonlicht weerkaatsen wanneer ze op een zeldzame zondagmiddag worden blootgesteld aan een paar zonnestralen. En dan zijn ze binnen de kortste keren vuurrood.

Hele (on)aantrekkelijke rode bulten op armen en benen

Met dank aan de dazen. Voor ons, meer gevoelige mensen, kan een paardenvliegenbeet (of drie) ons niet alleen doen vloeken en krabben, maar ook indrukwekkend grote bulten achterlaten, omdat onze huid net zo agressief reageert als een merrie die je hebt besloten te rijden tijdens de voedertijd. Niets verlicht de irritatie, terwijl de hitte het alleen maar verergert. *krab, krab*

Doorweekte sokken

Want ondanks alle goede raad en gezond verstand kun je het niet aan om in deze hitte de hele dag in je laarzen te blijven zitten en dus je lange, verstandige, beschermende schoenen om te wisselen voor comfortabele sneakers. Je zult onvermijdelijk een paard afspuiten in deze schoenen. Omdat het heet is. Zo heet dat je zelfs je sportschoenen aan hebt. En als je voorkomt dat je een paard erin spuit, morst je toch niet onbelangrijke hoeveelheden uit een wateremmer over je schoenen.

Naast doorweekt worden je sokken (en dus voeten) ook bedekt met zand/hooi/etc

Want het is zo warm dat je je comfortabele sneakers hebt aangetrokken.

Een zwiepende staart in je gezicht

Je paard probeert de voorkomen dat er een daas op zijn flank landt en jij staat in de weg.. Het is niet verwonderlijk dat, aangezien paardenstaart wordt gebruikt om violen te bespannen, dit nogal prikt. Behalve dit is een zomer met paarden (een ontspannende rit op een gekoeld paard tijdens de zonsondergang, iemand?) het beste ooit en we zouden het voor geen geld van de wereld willen opgeven.

Bron: Horse & Hound

Foto: Sanne Wiering