7 herkenbare dingen voor ruiters die op kantoor werken

Niet alle ruiters kunnen -of willen- van paarden hun fulltime bezigheid maken en hoewel ze zeker toegewijd zijn aan hun paarden, leiden velen een veelzijdig leven en hebben ze verschillende banen om hun paarden te financieren. Als je ’s ochtends, ’s avonds en in het weekend een echte paardenliefhebber bent, maar een kantoormedewerker daartussenin, dan herken je waarschijnlijk een aantal van deze situaties.

Je bureau is bedekt met foto’s van je wederhelft (je paard)

Terwijl jouw collega’s hun bureau hebben versierd met foto’s van hun familieleden op vakantie of op bruiloften, staat jouw bureau vol met professionele foto’s waarvoor je een flink bedrag hebt betaald van de competities van het seizoen, evenals belangrijke rozetten. Je wil de hele tijd het knappe gezicht van je paard zien, zodat je hem minder mist. En als je een ‘ik krijg hier niet genoeg voor betaald’-moment hebt, herinneren de foto’s er tijdig aan dat paarden geld kosten, en om geld te verdienen moet je hier zijn. Helaas vinden jouw collega elke foto er hetzelfde uitzien.

Hooi in je haar of schoenen is een dagelijkse gebeurtenis

Een snelle blik in de spiegel is essentieel voor die belangrijke vergadering, gewoon om te controleren of er geen stro, modder of iets anders aan je goede werkkleding zit. We hebben het allemaal meegemaakt. Omkleden in de zadelkamer – of als je echt weinig tijd hebt, in de auto – is niet de beste kleedkamer voor het creëren van een chic look op kantoor, maar zolang je team je niet kan ruiken voordat ze je zien, ben jij blij.

Sommige collega’s zijn allergisch voor paarden

Maar daar kwamen ze pas achter toen jij daar begon te werken, dus je hebt ze eigenlijk een dienst bewezen.

Je biedt niemand een lift aan

Je bent meerdere keren gevraagd of je een lift wil geven aan die collega die in hetzelfde dorp woont, maar elke keer weiger je met in je achterhoofd het beeld van jouw auto: oftewel de tweede zadelkamer. Hoewel jij het zelf niet meer ruikt, wil je niemand blootstellen aan de geur van stro, mest of zweterige laarzen.

Je bent nooit vrij voor een drankje na het werk

Vrijdagmiddag drinken jouw collega’s samen een drankje, maar daar ben jij nooit bij. Voor jou is het een glas wijn voor de televisie terwijl je het tuig schoonmaakt voor de wedstrijd van morgen.

Je baas weet altijd waarom je te laat bent

Je verontschuldigt je nog steeds uitgebreid voor het te laat komen, maar je baas heeft meerdere keren gezegd dat ze geen monoloog nodig hebben over waarom je paard besloot dat het vandaag de dag was dat hij uit zijn stal zou ontsnappen, galopperen over het veld van de naburige boer en weigeren gepakt te worden.

Je bent waarschijnlijk de meest proactieve medewerker op kantoor

Ruiters weten veel in een korte tijd te passen en jongleren net als jij paarden met werk en de rest van het leven, zodat je meerdere taken tegelijk kan uitvoeren. Je cv zou kunnen zeggen dat je over uitstekende arbeidsethos, aandacht voor detail en het vermogen om snel te werken beschikt, en dat je dit hebt geleerd door je carrière. Maar stiekem weet je wel dat jouw tijd in het zadel jou deze vaardigheden heeft gegeven.

Bron: Horse & Hound

Foto’s: Unsplash