7 misvattingen die niet-paardenmensen vaak hebben over ruiters

Er zijn een aantal veelvoorkomende misvattingen die veel normale mensen vaak hebben over paardenmensen. Welke van deze zeven heb je eerder gehoord?

Dat we rijk zijn

Waarschijnlijk het meest bekende stereotype is dat alle paardeneigenaren veel geld hebben. Dit is heel vaak niet het geval en veel ruiters zijn er trots op dat ze achter de schermen hard werken om hun levensstijl te financieren. Terwijl de niet-paardenmensen ervoor kiezen om hun inkomen te besteden aan avondjes uit, vakanties of winkelen, pompen ruiters het grootste deel van hun inkomsten in hooi, stalgeld en rekeningen van de dierenarts (ja, we weten dat we gek zijn, maar we zijn niet allemaal verwend).

Dat we nergens anders tijd voor hebben

Een andere veronderstelling is dat we al onze tijd op stal doorbrengen met onze paarden als gezelschap, wat niet per se waar is. Paardenbezitters hebben soms moeite met het combineren van de paarden met werk, school en een sociaal leven en moeten daardoor alle ballen hooghouden. Soms zouden we willen dat een dag meer dan 24 uur had.

Dat we (altijd) ruiken naar hooi en paardenpoep

Toegegeven, er zijn momenten waarop we gewoon moeten bezwijken voor de geur van paard, misschien na een lange dag in het zadel of na het uitmesten. Maar hoewel onze huizen misschien rommelig zijn, houden we van schone en opgeruimde stallen. Het is dus onwaarschijnlijk dat je ons ruikt voordat je ons ziet, in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht.

Dat we daar gewoon zitten

Waarschijnlijk doet deze uitspraak je bloed koken: ‘je zit daar maar’. Deze gaat vaak hand in hand met de opmerking dat paardrijden ‘geen echte sport is’. We willen geen tijd verspillen aan een lange discussie, maar stellen voor om een ​​gratis ritje op je paard aan te bieden aan iedereen die deze beweringen doet. Ze zullen in een mum van tijd terugkrabbelen.

Dat we over enorme hindernissen springen

Aan de andere kant van de schaal zijn degenen die denken dat (omdat we een paard hebben) we in de rij staan ​​voor de volgende Olympische Spelen. Hoewel velen van ons genieten van de spanning van wedstrijden, hebben velen een paard voor hun plezier en sommigen rijden misschien helemaal niet.

Dat alle paarden hetzelfde zijn

Absoluut niet waar, maar het proberen uit te leggen van de reeks verschillende rassen, soorten en maten van paarden en pony’s verbijstert de geest van sommigen, dus soms is het het beste om gewoon te glimlachen, knikken en akkoord te gaan.

Dat we alleen geven om ons paard

We moeten ze hier misschien gelijk geven, want uit de hoeveelheid foto’s die we op sociale media plaatsen, zou het gemakkelijk zijn om aan te nemen dat ons paard ons enige doel in het leven is. We zijn echter ook dol op andere dingen, we schreeuwen er alleen niet zo veel over.

Bron: Horse & Hound

Foto’s: Pixabay