7 uitspraken die paardenmensen beledigend vinden

Paardenmensen zijn misschien keihard als het gaat om het doorstaan van allerlei weersomstandigheden om toch je paard te kunnen verzorgen en trainen, maar met woorden kan je ons paardenmensen wel pijn doen. Dit zijn zeven uitspraken die niet-paardenmensen doen, waarvan ze niet realiseren dat ze nogal beledigend over kunnen komen.

“Paardrijden is geen sport”

Meestal gevolgd door: “Het paard doet toch al het werk?” Gelukkig weten wij paardenmensen wel beter, maar dit is misschien wel de meest frustrerende uitspraak.

“Jouw paard is zooo schattig!”

Hij is eigenlijk een topsporter met meerdere talenten, vermomd als een knuffelige, pluizige teddybeer die van kriebels en snoepjes houdt. Met deze uitspraak wordt je paard eigenlijk te kort gedaan, al is het natuurlijk wel waar.

“Je bent zeker wel rijk als je een paard hebt”

Correctie: als ik geen paard had kon ik misschien rijk zijn.

“Waarom verslaat hij/zij jou altijd?”

Meestal gesproken door iemand die nieuw is in de wereld van paardensport en het verschil nog niet kent tussen professionals en jou. Geef het tijd. De verschillen worden snel genoeg duidelijk.

“Die (wijzend naar een willekeurige, magere ezel in een weiland) lijkt op jouw paard!”

Zeggen dat alle paarden er hetzelfde uitzien, is hetzelfde als zeggen dat alle kinderen onder de vier jaar er hetzelfde uitzien. Het is niet waar en het is nogal onbeleefd om te zeggen die met veel zorgvuldigheid een paard gefokt of gekocht heeft.

“Je ziet er inderdaad uit alsof je paard rijdt”

Wat betekent dit eigenlijk? Dat ik op de een of andere manier op een paard lijk in mijn lichaamsbouw of gezichtsuitdrukkingen? Of heb ik gewoon een ‘paardenmens’ uiterlijk? Hoe dan ook, ik ben beledigd door deze verklaring.

“Neem gewoon een vrije dag van de paarden”

Paardensport is een manier van leven, geen hobby die je zomaar oppakt en neerlegt. 24/7, zeven dagen per week, 365 dagen per jaar. Als je mijn gezelschap wilt, moet je me vijf of zes werkweken van tevoren boeken, zodat ik passende zorg voor mijn geliefde paard kan regelen. En als ik te lang niet op het erf ben, krijg ik ontwenningsverschijnselen, dus we kunnen maar beter niet te lang weggaan…

Foto: Unsplash