7 fouten die elke ruiter wel eens heeft gemaakt

Het leven van een ruiter is vaak erg druk en chaotisch; geen wonder dus dat je af en toe een vreemde fout maakt. Zelfs bij het uitvoeren van de meest simpele taken gaat het wel eens mis. Hier zijn zeven voor de hand liggende fouten die elke (manege)ruiter waarschijnlijk wel eens gemaakt heeft.

De staldeur open laten staan

Dit hebben we allemaal wel eens gedaan, toch? De chaos die volgt ligt vaak aan de persoonlijkheid van het paard: sommige paarden zullen toch in de stal blijven staan, terwijl anderen op zoek gaan naar de voerton en overal mest achterlaten.

Vergeten om aan te singelen

Dit is erg vervelend en soms pijnlijk voor de ruiter, maar de toeschouwers kunnen tenminste even lachen.

Een hindernis over het hoofd gezien

Als springruiter is dit misschien wel je grootste angst, maar het overkomt iedereen wel eens: een hindernis missen in een parcours. En natuurlijk gebeurt dit altijd als je net een foutloos en snel parcours gereden hebt.

Een deken ondersteboven opdoen

’s Ochtends vroeg voor de koffie kan deze fout nog wel eens voorkomen. Vaak heb je niks door totdat je het deken vast probeert te maken en dat niet lukt.

Het hoofdstel verkeerd in elkaar zetten

Af en toe heeft het hoofdstel een poetsbeurt nodig, maar dan is het ook belangrijk dat je deze weer goed in elkaar zet. Is het jou wel eens overkomen dat je het hoofdstel om wilde doen maar de neusriem gedraaid was en het bit ondersteboven zat?

Rijkleding vergeten

Dat moment dat je direct uit school of werk naar stal moet, maar je je rijkleding bent vergeten. Vervolgens sta je in een mooiste outfit de stal uit te mesten of een paard te poetsen.

De dressuurproef vergeten

Je hebt de proef thuis honderd keer geoefend en het ging iedere keer perfect. Maar op het moment dat je de ring in moet kan je niets meer herinneren. Een echte klassieker.

Bron: Horse & Hound

Foto: Pixabay