8 problemen die alle kleine ruiters herkennen

Van permanent op zoek zijn naar het dichtstbijzijnde opstijgkrukje tot het worden aangezien voor een kind: hier zijn slechts enkele van de problemen waarmee de wat kleinere ruiters onder ons worden geconfronteerd.

Opstijgproblemen

Het maakt niet uit hoe lang je je stijgbeugel zijn, het gaat je nooit lukken om vanaf de grond op je paard te klimmen. Maar je kunt ontspannen in de wetenschap dat alle uren die je hebt besteed aan het leren van je paard om naar de dichtstbijzijnde poort, omheining of omgevallen boomstam te gaan, goed zijn besteed.

Stijgbeugelriemen

Je zou niet kunnen leven zonder je perforator – het is een essentieel onderdeel van de uitrusting voor mensen met een klein postuur. Je stijgbeugelriemen hebben aan weerszijden acht extra gaten en je moet de uiteinden knopen om te voorkomen dat ze wijd in de wind wapperen.

Rijlaarzen

Het vinden van rijlaarzen die passen is een nachtmerrie voor mensen met korte benen. De meeste snijden je – pijnlijk – af in je knieholtes en zijn niet prettig om te dragen.

Rijbroeken

Rijbroeken, rijleggings – eigenlijk alle broeken – zijn ook een probleem. Het is niet dat je dikke enkels hebt, het is gewoon dat er minstens vijf centimeter overtollig materiaal in je laarzen is weggestopt.

Jockey

Nee, ik heb geen ambities om jockey te worden, heel erg bedankt voor je vraag.

Kleine paarden en pony’s

Het is best handig dat je op een pony kunt rijden zonder een probleem te veroorzaken – maar iedere ondeugende pony in de buurt rijden is nou ook weer niet nodig. Terwijl je nieuwste aanwinst weer een rondje bokkend door de bak gaat, bedenk je dat het leuk zou zijn om af en toe een iets groter paard te rijden.

Kind

Maar als je een iets groter paard rijdt kijkt iedereen je raar aan, zich afvragend waarom een overdreven ambitieuze ouder hun kind op zo’n enorm paard heeft gezet.

Zadelkamer struggles

En wie dacht dat het grappig zou zijn om jou het hoogste zadelrek in de zadelkamer te geven? De positieve kant: je hebt ongelooflijke buikspieren ontwikkeld door je zadel na elke rit boven je hoofd te moeten tillen en tegelijkertijd te proberen het niet op jezelf te laten vallen.

Bron: Horse & Hound

Foto: Unsplash