8 problemen die alle lange ruiters herkennen

Afgelopen maandag schreven we over acht problemen die alle kleine ruiters herkennen. Maar niet alleen kleine mensen hebben met uitdagingen te maken als het op paardrijden aankomt, ook als lange ruiter valt het lang niet altijd mee …

Stijgbeugelriemen

Kleine mensen kunnen niet zonder hun perforator, maar ook als je lang bent, zijn de stijgbeugels een crime. Voor iedere les moet je je beugels zeven gaatjes langer maken. En vergeet ze vooral niet daarna weer zeven gaatjes korter te maken, want als je opvolger een opstijgblunder maakt door jouw idioot lange beugelriemen, krijg jij de schuld.

 Rijbroeken

Overtollige stof in je laarzen is niet fijn. Maar gelukkig zijn er lieve oma’s die rijbroeken in kunnen korten. De eerste oma die een rijbroek twintig centimeter langer kan (of wil) maken, moet nog geboren worden. Dus zit er voor jou niks anders op dan je hoogwaterrijbroek altijd te verstoppen onder kniekousen (als die  je knieën halen, tenminste …).

Rijlaarzen

Ook rijlaarzen houden meestal geen rekening met Hele Lange Benen. Dus komen jouw rijlaarzen tot halverwege je kuiten. Precies op die plek waar ze altijd ruzie hebben met de onderkant van je zadel. Argghh …

Aandrijven

Aandrijven is lastig met lange benen. Bij de meeste paarden liggen jouw kuiten niet mooi op de buik, maar bungelen ze er half onder. Been geven zonder je benen op te trekken, is dan een hele uitdaging!

Balans

Je balans vinden en houden is vaak lastiger. Omdat het aandrijven minder soepel gaat, maar ook omdat je relatief minder ‘raakvlak’ hebt met je paard. Daarnaast heb je simpelweg een langer lijf om recht te moeten houden.

Basketbal

Regelmatig krijg je de vraag of je niet beter was gaan basketballen in plaats van paardrijden. Helaas is een bal niet zo leuk als een paard.

Onberijdbare liefdes

Fjorden, arabiertjes, haffies … je vindt ze zoooooo leuk. Maar het is algauw een gek gezicht, en je balans houden wordt nog moeilijker op zo’n kleintje. Dus zie je lijdzaam toe hoe je kleinere lesgenootjes iedere keer weer vrolijk rondcrossen op die kleine leukerds, terwijl jij vurig blijft hopen dat er op een dag een Heel Stevige Haf van minimaal 1.50 m. op de manege komt.

Krukje

Als je een krukje pakt om op te stijgen, zijn er altijd weer een paar onwetenden die je uitlachen of een opmerking maken: “dat heb jij toch niet nodig?” Nou nee, jij niet nee. Maar de rug van je paard wel.