Dit zegt de kleur van jouw paard over jou

Paarden komen voor in allerlei verschillende kleuren. Sommige ruiters kiezen een paard zelfs uit op kleur! Wat zegt de kleur van jouw paard of pony over jou als ruiter? (Tip: neem het wel met een korreltje zout 😉)

Schimmel

Een schimmel koop je omdat hij superveel talent heeft of omdat je iedere dag urenlang wil poetsen. Een wit paard wit houden is bijna een dagtaak en jij vindt het gelukkig niet erg om veel tijd te besteden aan het schoonhouden van je paard. Al dat poetsen is wel goed voor de band met jouw paard en daardoor zijn jullie beste vrienden!

Bont

Jij wil graag anders zijn dan de rest en jouw paard moet dat daarom ook zijn. Een bont paard is altijd uniek en valt op, tijdens wedstrijden maar ook gewoon in de wei. Iedereen herkent jou en jouw paard direct en dat vind jij alleen maar leuk.

Zwart

Jij was vroeger vast fan van films zoals Black Beauty en wilde daarom het liefst ook zo’n mooi zwart paard. Daarnaast zie je alle vieze vlekken niet, dus scheelt het ook nog eens tijd. Met jouw black beauty steel jij altijd de show!

Bruin

Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg. De kleur van jouw paard maakt jou niets uit, jij wil gewoon een paard met een fijn karakter en een bak talent. Je hoeft niet op te vallen en kijkt niet naar het uiterlijk; echte schoonheid zit vanbinnen!

Appaloosa

Iedereen wordt spontaan blij van jouw paard en je krijgt regelmatig opmerkingen en complimentjes over jouw bijzondere viervoeter. Je houdt er wel van om anders te zijn dan de rest en ook jouw paard is een echte grappenmaker.

Vos

Jij bent een waaghals, vooral wanneer je ook nog eens een merrie hebt. Of je het nou wel of niet geloofd, een vos staat bekend om zijn moodswings en soms moeilijke karakter. Maar als je jouw paard eenmaal voor je gewonnen hebt, gaat hij voor jou door het vuur.

Palomino

Jij hebt jouw paard juist uitgezocht op kleur en zou nooit een ‘standaard’ bruin paard met zwarte manen willen. Je bent waarschijnlijk actief op social media en deelt daar veel foto’s van jouw palomino. Je zorgt ervoor dat hij altijd tot in de puntjes verzorgd is en laat aan iedereen die het wil (of niet) foto’s zien van jouw knapperd.

Foto’s: Pixabay