Zes momenten waarop je paard de broek aan heeft in jullie relatie

De volgende zes punten zijn voor menig paardenliefhebber helaas zeer herkenbaar. Maar als je dan ‘s avonds voor je huiswaarts keert, dat lieve koppie over de rand van de box ziet hangen, weet je weer waarvoor je het doet en dat het alles meer dan waard is.

Diner voor één

Jouw diner bestaat uit tamelijk verdachte aanbiedingen uit het gereduceerde gangpad van de supermarkt. Maar je paard (ook bekend als Zijne Koninklijke Hoogheid) stopt vrolijk zijn neus in premium merkvoer dat bestrooid is met oogverblindende dure supplementen en biologische wortelen.

Paradepaardje

De tijd dat je jas waterdicht was ligt al in een ver verleden, je rijlaarzen hebben een gat erin en je bent er vrij zeker van dat je rijbroek op een bepaald moment een andere kleur had dan groezelig grijsbruin. Zijne Koninklijke Hoogheid paradeert echter over de wei in een nieuwe deken en beraamt nu al nieuwe manieren om hem in twee weken volledig te verwoesten.

Beddag

Je hebt de dag vrij genomen, uren besteed aan het schoonmaken van elke centimeter van je tuig en je vriendin overgehaald om je haar vrachtwagen te lenen. Echter heeft je paard besloten dat hij liever een beddag heeft en weigert de laadklep op te lopen. Je krijgt hem eindelijk aan boord, komt net op tijd aan om te strijden in je klasse en moet dan opnieuw hetzelfde doorlopen als hij besluit dat hij teveel plezier heeft om naar huis te gaan.

Waarom niet?

Je wederhelft smeekt praktisch om een tropische vakantie, maar helaas is al je jaarlijkse verlof al opgebruikt om aan de behoeften van je paard te voldoen. Want waarom zou iemand cocktails op het strand willen drinken terwijl ze in de regen op de hoefsmid kunnen wachten?

Prioriteiten

Verwende prins(es) die het is, wordt hij of zij getrakteerd op regelmatige massages, fysieke afspraken en sessies met zijn therapiedeken. Aan de andere kant was je van plan om dat gedoe in je rug minstens de afgelopen 18 maanden te hebben bekeken, maar je hebt op de een of andere manier nooit de tijd gevonden.

Slagveld

Of het nu regent, ijzelt of pikkedonker is, je bent altijd op het erf en zorgt ervoor dat Zijne Koninklijke Hoogheid vertoeft op de luxueuze manier waaraan hij gewend is geraakt. Je huis daarentegen lijkt wel ontploft.

Bron: Hoefslag / Horse and Rider

Foto: Sabine Timman