Zo herken je een ruiter in het dagelijks leven

Ruiters zijn meestal van een afstandje al te herkennen (of te ruiken). Let in de supermarkt eens op of jij jouw mede-ruiters kan spotten. Ze zijn te herkennen aan onderstaande dingen.

Ze dragen laarzen, een rijbroek of kniekousen met een legging

Je kan ruiters waarschijnlijk het makkelijkst herkennen door hun outfits. Ruiters hebben vaak geen moeite met het dragen van hun vieze rijkleding in de supermarkt. Wedstrijdoutfits zijn al helemaal makkelijk te spotten. Sommige paardenmensen kiezen voor een nette look, met een mooie rijbroek, glanzende laarzen en een mooi aansluitende bodywarmer. Anderen dragen een oversized trainingspak met gekke kniekousen en een smoezelige jas.

Hun mandje bevat rare en diverse items

Van babyolie tot talkpoeder, van pepermuntjes tot zakjes wortelen. Een zeer willekeurige selectie van producten, maar ze hebben allemaal iets gemeen. Een andere klant kijkt er misschien raar van op, maar jij weet dat het paard een tevreden klant zal zijn.

Ze lopen/rennen in een hoog tempo

Schiet alsjeblieft op, we hebben nog meer te doen. Voor ruiters bestaat de zondagochtend niet uit een rustige winkeluitstapje, gevolgd door een ontspannen koffiestop. We wilden de afgelopen maand al de stad induiken, dus nu we een vrij uurtje hebben haasten we ons door de winkel.

Ze stoppen altijd om een huisdier te aaien

Het maakt niet uit hoeveel haast we hebben, als we een hond buiten of in de supermarkt zien, nemen we altijd even de tijd om ‘hallo’ te zeggen.

Ze vragen nooit om hulp

Niets, we herhalen niets, is ooit te zwaar voor een ruiter om te dragen. Kom alsjeblieft niet vragen of je kunt helpen, want het zal een (beleefd) nee zijn. We zijn supersterke individuen, zowel mentaal als fysiek. We sjouwen met voerzakken, hooibalen en te volle kruiwagens. We stropen gewoon onze mouwen op en fixen het.

Ze zijn er door weer en wind

Zelfs als het stormt of sneeuwt, als een ruiter iets moet doen, doen ze het, ongeacht het weer. De uitdrukking ‘ik doe het morgen wel’, past niet bij hen: de paarden hebben ook altijd verzorging nodig, ongeacht de omstandigheden.

Ze kunnen altijd hun auto parkeren

Ruiters zijn gewend aan het rijden en parkeren van trailers en vrachtwagens, dus is het een fluitje van een cent om hun auto in een krap parkeervak te zetten. Andere mensen zijn vast en zeker onder de indruk.

Bron: Horse & Hound

Foto’s: Sanne Wiering